23.05.2015

ERKI MOESHOW 2015

Eesti Riikliku Kunstiinstituudi aulast välja kasvanud ning instituudi järgi nime saanud moeüritus toimub tänavu juba 28.korda. Staažika 33 tegutsemisaasta jooksul on oma tee lavalaudadele leidnud palju omanäolisi kollektsioone ning moeloojaid.

ERKI on peatuspaik ning tuleproov teel, mida mööda liikudes moeloojad jõuavad tippu. ERKI on võimalus saavutada rohkem, võimalus jõuda lähemale oma eesmärkidele ja soovidele. Rada, mida mööda käib moelooja, tähendab lõputut õppimist ning püüdlusi kuhugi jõuda, kellekski saada.

Traditsiooniliselt paistab sel teel välja vaid lõpptulem lavalaudadel, viimistletud ning esitlemiseks valmis kollektsioonid ning oma tööga rahul olevad moeloojad ja korraldajad. Tegelikkuses kõik nii lihtne ja lilleline ei ole, kui tundub. Tee läbi ERKI nõuab vaeva, enesedistsipliini, higi ja verd ning suurt tahtejõudu. Eesmärgini jõutakse ületades raskused ning peatudes vaid hetkeks, et siis veel innukamalt edasi minna. ERKI näitab sel aastal killukesi keerukast teekonnast, mis tuleb korraldustiimil ning moeloojal läbida, et unistusi teoks teha.

Hülgame stereotüübid ning keskendume sellele, milles SINA tõeliselt hea oled. Hindame Sind selle järgi, kes Sa oled, mitte ei mõista hukka selle pärast, kes Sa veel ei ole. Pole olemas üht ainsat tuleproovi, mis selgitaks välja, kas Sa oled tõeline disainer, kuid on olemas tee, mida mööda käies selleks saada.

ERKI Moeshow on alati ajas arenev, kuid on enda isiklikul teel jõudnud ühe eesmärgini - saanud mitmeplaaniliseks hüppelauaks Eesti noortele. Sinulgi on võimalik saada osaks ERKI Moeshowst 23.mail ja alustada oma lõputute võimalustega teekonda läbi disainimaailma.

Kaardistamata hullumeelsel maastikul tuleb ise oma teerajaja olla ning eesmärgid paika panna. Läbi ERKI rada ja jäta endast märk maha.

Kus asud sina? ERKI asub siin.